VERKOPEN
Zoeken
SAMENVATTING
€8,00
Op verlanglijstje
Niet goed, geld terug
Document is direct beschikbaar
Beter voorbereid op je tentamens
13
0
(0)

Samenvatting blok 1.4: The Human Body

Deze samenvatting bevat alle informatie dat is besproken in de tutorial sessies evenals alle hoorcolleges van het academisch jaar 2018-2019. Alles is zo beknopt mogelijk geformuleerd, waardoor het gemakkelijk is te onthouden. Zelf heb ik na het tentamen nog een laatste revisie laten plaatsvinden in dit document en bijna alle (letterlijke) tentamenvragen geïncludeerd in deze samenvatting. Dit betekent dus dat je een sterke focus krijg van hoe je iets moet leren. Zelf heb ik dit vak met een 8.4 afgesloten. Ik had in totaal 5 fouten. Waarvan ik twee vragen niet goed had gelezen (stonden in de ontkennende zin, waar ik overheen heb gelezen). De overige drie vragen gingen over de volgende onderwerpen die ik onvoldoende beheerste. Onderwerp 1: de Bell-Magandie Law (1 vraag hierover en hoe dat samenhangt met afferent en efferent). Onderwerp 2: hoe stresshormonen precies werken volgens de HPA-axis (probleem 8, 2 vragen hierover). Ik wist namelijk niet dat er een onderscheid is tussen de adrenale cortex en de adrenale medulla, besef dus dat dit onderscheid er is. Extra tip! Wil je excelleren op dit tentamen? Er is in ieder geval in dit academisch jaar evenals het vorig academisch jaar één onderwerp in het tentamen gekomen om goede studenten te onderscheiden van uitstekende studenten. Dit onderwerp gaat over de werking van melatonine. Let op! Hierover heb ik weinig tot geen informatie in mijn samenvatting (dit wordt ook niet in de tutorial groepen besproken). Wil je dus excelleren, zoek hier dan nog informatie over op. Eén jaar geleden (2016-2017) was de vraag: "Hoeveel uur van tevoren kan je het beste melatonine innemen?" en of dat dan overdag of in de avond was. Als ik mij niet vergis, was het goede antwoord hierop 2 uur van tevoren, overdag. Ook dit tentamen bevatte een vraag gerelateerd aan melatonine, namelijk wat het effect is van melatonine om 23.00 uur als je het om 22.55 uur inneemt. Het antwoord hierop was dat dit helemaal geen effect heeft. Ik wens jullie het beste toe voor het tentamen en als je gewoon goed de hoofdlijnen kent, zoals beschreven in dit document, dan kan je zeker een goed cijfer behalen!

Voorbeeld 4 van de 42 pagina's
-- gesponsord bericht van onze partner --

SAMENVATTING
€8,00
Op verlanglijstje
Niet goed, geld terug
Document is direct beschikbaar
Beter voorbereid op je tentamens
13
0
(0)
Document informatie
Gekoppelde school, studie & vak
Over het document
Vakcode
Geupload op
15 maart 2019
Aantal pagina's
42
Geschreven in
2018/2019
Type
Samenvatting
Verkoper
BRONS  
ashrayjagernath
Lid sinds 1 jaar geleden
23 documenten verkocht
Ontvangen beoordelingen:
1
2
1
0
0

De beste samenvattingen

Voorkom herkansingen en haal hogere cijfers met de beste samenvattingen geschreven door jouw medestudenten.
Voorkom herkansingen
Met de samenvattingen van je medestudenten weet je zeker dat je goed voorbereid de tentamens ingaat. Al meer dan 400.000 samenvattingen zijn geschreven door jouw medestudenten. Zij weten precies waar de valkuilen zitten en welke zaken uit de colleges belangrijk zijn. Zo kom jij op het tentamen goed voor de dag en voorkom je herkansingen.
Haal hogere cijfers
Mis helemaal niets meer van de tentamenstof doordat de samenvattingen geschreven zijn door jouw medestudenten voor jouw studie en vakken. Geen algemene boeksamenvattingen dus, maar precies de zaken die op jouw tentamens van toepassing zijn.
Verdien geld met studeren
Schrijf jij veel samenvattingen? Verdien honderden euro’s per maand door de samenvattingen die je toch al schrijft te verkopen aan je medestudenten. Vorig jaar verdienden studenten al meer dan €500.000,- aan het verkopen van hun samenvattingen.
×