VERKOPEN
Zoeken
Study guide
€16,50
Ook beschikbaar in bundel v.a. €25,00
Op verlanglijstje
Niet goed, geld terug
Document is direct beschikbaar
Beter voorbereid op je tentamens
29
1
(0)

Bijzondere farmacologie: deel professor Devreese

Dit is de volledige uitwerking van de lessen gegeven door professor Devreese. Lang document wegens vele afbeeldingen en 1,5 regelafstand, ga je wel vlot door. GM/preparaten zijn aangeduid in het groen, wat in de powerpoints vermeld staat is aangeduid in het geel. Zaken met sterretjes zijn aangegeven als super belangrijk voor het examen => als je deze zaken heel goed kent zou je een 10/20 moeten kunnen halen. Met dit document heb ik het voorbeeldexamen kunnen maken op een aantal zaken na: - In mijn samenvatting staat niet vermeld welke diersoorten meer en minder gevoelig zijn aan xylazine en waarom (varken minst gevoelig, dan kat, hond en paar en melkvee is meest gevoelig, dit omdat de affiniteit voor de alfa 2 receptor groter is bij melkvee) - Propranolol is een volle inverse agonist van B-receptoren Examenvragen die moeilijk te beantwoorden waren: - "Lokale anesthetica zijn zwakke basen waardoor ze minder werkzaam zijn in geïnflammeerd weefsel omdat..." => ze minder geprotoneerd zijn en daardoor niet door de CM geraken - Bespreek de klinische interactie tss acetylsalicylzuur en warfarine => acetylsalicylzuur inhibeert COX enzym en warfarine inhibeert vit K epoxide reductase => beiden hebben synergistische werking => bloedingsneiging verhoogt => patiënt kan verbloeden Zaken die sowieso examenvragen zijn (juni 2019) - kader invullen met spectrum van een bepaald AB - lijstje van GM die je niet aan collies mag geven => ivermectine, maropitant, emodepsine, loperamide, spinosad, doramectine,..

Voorbeeld 4 van de 195 pagina's
Study guide
€16,50
Ook beschikbaar in bundel v.a. €25,00
Op verlanglijstje
Niet goed, geld terug
Document is direct beschikbaar
Beter voorbereid op je tentamens
29
1
(0)
Document informatie
Gekoppelde school, studie & vak
Over het document
Geupload op
26 april 2019
Aantal pagina's
195
Geschreven in
2018/2019
Type
Study guide
Verkoper
BRONS  
ALD
Lid sinds 3 maanden geleden
33 documenten verkocht
Ontvangen beoordelingen:
4
0
0
0
0

De beste samenvattingen

Voorkom herkansingen en haal hogere cijfers met de beste samenvattingen geschreven door jouw medestudenten.
Voorkom herkansingen
Met de samenvattingen van je medestudenten weet je zeker dat je goed voorbereid de tentamens ingaat. Al meer dan 400.000 samenvattingen zijn geschreven door jouw medestudenten. Zij weten precies waar de valkuilen zitten en welke zaken uit de colleges belangrijk zijn. Zo kom jij op het tentamen goed voor de dag en voorkom je herkansingen.
Haal hogere cijfers
Mis helemaal niets meer van de tentamenstof doordat de samenvattingen geschreven zijn door jouw medestudenten voor jouw studie en vakken. Geen algemene boeksamenvattingen dus, maar precies de zaken die op jouw tentamens van toepassing zijn.
Verdien geld met studeren
Schrijf jij veel samenvattingen? Verdien honderden euro’s per maand door de samenvattingen die je toch al schrijft te verkopen aan je medestudenten. Vorig jaar verdienden studenten al meer dan €500.000,- aan het verkopen van hun samenvattingen.
×