De beste budget vakanties voor studenten

Geld - De beste budget vakanties voor studenten

Elke student kijkt uit naar de zomervakantie: na een jaar hard studeren, eindelijk ruim twee maanden keihard chillen. In dit artikel geven we tips voor een goedkope én leuke invulling van je vakantie.

Interrail

De treinverbindingen in Europa zijn super goed geregeld waardoor je je makkelijk kunt verplaatsen met de trein. Interrail biedt passen aan waarmee je door Europa kunt reizen voor relatief weinig geld. Je hebt de keuze uit maar liefst 31 landen. Daar moet wel een toffe bestemming tussen zitten, toch? De pas die je kiest, is gebaseerd op de lengte van je vakantie en het aantal dagen dat je binnen die periode wil reizen. Wil jij elke dag naar een andere bestemming? Dan heb je meer reisdagen nodig dan wanneer je na een paar dagen pas weer verkast van het ene heerlijke strand naar de volgende prachtige stad.

Binnen Europa

Veel bestemmingen binnen Europa zijn relatief goedkoop, mits je verder kijkt dan de meest bekende vakantiebestemmingen zoals Londen of Parijs. Heb je wel eens gedacht aan het oosten van Europa zoals Polen, Hongarije of Tsjechië? Je vliegt er voor een prikkie heen en het leven daar is ook niet duur!

Roadtrip

Je hebt een aantal zaken nodig zoals: een auto, een rijbewijs, een groepje vrienden en een box voor de muziek. Als je alle gemaakte kosten door het aantal personen deelt, heb je op deze manier een super budget vakantie. Je kunt in hotels of hostels overnachten maar voor de echte diehards is het ook een optie om een tentje achterin te gooien. Het voordeel aan zo’n vakantie is dat je niks vast hoeft te leggen, je rijdt bij wijze van spreken zo naar een bestemming waar het weer goed is.

Werken

Er zijn veel jongeren die hun vrije tijd gebruiken om geld te verdienen en een buffer op te bouwen. Het voordeel is dat je hoogstwaarschijnlijk omringt bent met leeftijdsgenoten als je een goede plek uitkiest. Heb je wel eens gedacht aan een baantje in het buitenland voor in de zomermaanden? Er zijn genoeg horecagelegenheden die altijd op zoek zijn naar extra versterking. En op je vrije dagen kun je de omgeving verkennen en nieuwe mensen ontmoeten.

Groepsvakantie

Er worden veel vakanties aangeboden voor jongeren in groepsverband. Het voelt misschien alsof je een drempel over moet omdat je niemand kent, maar bedenk je dat iedereen in dezelfde situatie zit. Je leert gegarandeerd mensen kennen en vaak houd je er mooie vriendschappen aan over. Voorbeelden van zulke vakanties zijn surfkampen of vakanties naar (Europese) landen waar een gevarieerd programma wordt aangeboden. Let wel op bij het boeken wat inclusief de prijs is en wat niet, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Heb jij tips voor een leuke budget vakantie? Deel het met ons via Instagram!