VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Artikelen in categorie: Leren en studeren

Hoe kun je een goede studieplanning maken?

Gepubliceerd op 16 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Om succesvol te studeren zul je moeten plannen. Het is immers niet mogelijk om de dag voor je tentamen nog alle studieboeken te lezen, de hoorcolleges te bekijken en een reeks oefenvragen te bedenken. Door het maken van een studieplanning zorg je ervoor dat je studietaken opsplitst in een aantal deeltaken die je vervolgens in een bepaalde volgorde en binnen een bepaalde termijn uit gaat voeren.


Wat is de beste manier om een studieboek te bestuderen?

Gepubliceerd op 16 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Een studieboek lezen van een paar honderd pagina’s is één, maar om daarna ook nog eens te begrijpen wat er staat, vinden studenten vaak lastig. Het ene boek is namelijk nog dikker dan de ander. Hoe voorkom je dat je minutenlang gaat staren naar een pagina, om daarna geen flauw idee te hebben over wat je gelezen hebt? Psychologen hebben hiervoor de term ‘intensief en actief lezen’ bedacht, wat inhoudt dat je direct reflecteert op wat je leest. Lees onderstaande tips om een studieboek op de meest efficiënte manier te kunnen lezen.


Hoe vind je motivatie om te gaan studeren?

Gepubliceerd op 20 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Veel studenten hebben het soms zo druk met hun studie, dat er vaak wordt gedacht: waar doe ik het eigenlijk voor? Wees gerust, je bent niet de enige die dat wel eens denkt. Om ervoor te zorgen dat je jezelf kunt herpakken, geven we je een aantal tips om de motivatie om te studeren weer te vinden.  


Snellezen, hoe werkt dat?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Snellezen klinkt als een soort magische gave, maar is feitelijk in een paar stappen te leren. Gezien de duizenden pagina’s die je als student moet lezen, gaat het je ook een hoop tijd besparen. Vooral wanneer je al een trage lezer bent. Hieronder staan een aantal technieken om te leren snellezen, zonder dat er belangrijke informatie verloren gaat tijdens het studeren.


Hoe kan ik het beste formules leren en onthouden?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Naast begrippen, lijstjes en theorieën moet je zo af en toe ook nog eens lastige formules in je hoofd stampen. De vraag hierbij is wat nou de beste manier is om formules te leren en ze ook te onthouden zodat je ze goed kunt toepassen.


Hoe kan ik een studieboek het meest efficiënt markeren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Het gevaar van kriskras met een marker door je boek te gaan strepen, is dat je eindigt met een studieboek waarin werkelijk alles gemarkeerd is. Toch heeft het wel degelijk zin om bepaalde zinnen, alinea’s of onderdelen te markeren. Zoals je een strategie hebt om je studieboek te besturen, heb je ook een strategie om te gaan markeren.


Hoe kun je het beste leren, studeren of blokken?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Eigenlijk weet je als student voor 80% wel hoe je het beste kunt studeren. Lees je studieboek, ga naar college, bereid je goed voor, enzovoorts. Om je echter optimaal door de periode heen te werken en helemaal voorbereid aan het tentamen te komen, hanteer je de volgende studeerstrategie. De beste manier van leren:


Met welke geheugenstrategie kan ik het meest effectief leren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Hoe graag je ook lekker passief naar hoorcolleges gaat, op een gegeven moment ontkom je er niet aan: studeren. Om alle stof zo efficiënt mogelijk in je hoofd te krijgen zijn er verschillende geheugenstrategieën te hanteren. Hierin is niet zozeer een goede of foute strategie: wat het beste werkt verschilt per persoon. Gebruik deze tips om het meest effectief te leren.


Hoeveel slaap heb je nodig om goed te kunnen studeren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Gemiddeld slapen we tussen de zes en negen uur per dag. Dit betekent dat we ongeveer eenderde van ons leven in bed doorbrengen. Maar hoe lang moet je eigenlijk slapen om uitgerust wakker te worden en de hele dag een goede focus te hebben? Slapen is een essentieel ingrediënt wanneer je goede studieresultaten wil behalen. Of je nou stof uit je hoofd moet leren of een verslag moet maken, met voldoende slaap gaat het een stuk makkelijker.


Wat is het beste tijdstip om te studeren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Het ene moment moet je iets drie keer lezen voordat je begrijpt wat er op een bladzijde uit je boek staat en de andere keer lijkt het alsof je door de stof heen vliegt. Dit komt omdat je hersenen op bepaalde momenten van de dag het meest actief zijn. Als je op deze momenten van de dag studeert, slaat je brein de meeste informatie op. Uit onderzoek is gebleken dat ‘s ochtends als je net wakker wordt en ‘s avonds voordat je gaat slapen de beste tijden zijn om te studeren.


Tips om gefocust te blijven tijdens het studeren

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

In een wereld van nieuwe media, waarin we continu geprikkeld worden door e-mails, social media en onze telefoons, is het niet makkelijk om je van de buitenwereld af te sluiten. Afleidingen liggen al snel op de loer en ook studieontwijkend gedrag komt steeds vaker voor. Onderstaande tips helpen je om je concentratie te verbeteren én om deze vast te houden.


Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen