VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Wat is het beste tijdstip om te studeren?

Gepubliceerd op 28 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Inhoudsopgave

Je hersenen zijn op bepaalde momenten van de dag het meest actief. Wanneer je op deze momenten studeert slaat je brein het meeste op. Uit onderzoek blijkt dat de beste tijden om te studeren ‘s ochtends als je net wakker wordt en ‘s avonds voordat je gaat slapen.


Ochtend

Wanneer je net wakker wordt is je lichaam nog in de ontspanmodus. Sta meteen op wanneer je wekker gaat en laat deze niet snoozen. Wanneer je dit doet en de snoozer gaat weer af, kan het zijn dat je net weer in slaap bent gevallen. Het gevolg is dat je lichaam de rest van de dag minder fit is dan wanneer je meteen je bed uitstapt. Laat je lichaam even wakker worden door een douche te nemen of 10 minuten iets anders te doen en start daarna gelijk met studeren. Als je wakker wordt ben je meer gefocust dan op het midden van de dag en het meest scherp omdat je hersenen net flink wat uur rust hebben gehad.

Avond

Als je gaat studeren voor je gaat slapen verwerken je hersenen de informatie tijdens het slapen. Je kan leerstof het beste onthouden door dit telkens te herhalen. Doordat je gaat studeren voor je gaat slapen, herhalen je hersenen dit tijdens je slaap omdat dit het laatste is wat je op een dag hebt gedaan. Ga je normaal gesproken om 11 uur slapen? Ga dan om 9 uur nog even zitten om het even door te nemen. Als je al de hele dag gestudeerd hebt en je bent erg moe, dan heeft dit al veel minder zin. Je concentratie is dan laag en een goede concentratie is juist nodig om informatie op te slaan.

Let op: wanneer je de volgende dag tentamen hebt en pas om 9 uur ‘s avonds gaat beginnen met studeren, heeft dit vaak geen effect, ook al slaan je hersenen het beter op dan wanneer je overdag studeert.

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen