VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Welke concentratie verhogende middelen kan ik gebruiken tijdens het studeren?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 11 oktober 2018

Concentratieproblemen, elke student heeft er wel eens last van. De ene dag is je concentratie op en top, maar de volgende dag kan het totaal anders zijn. Als je de vorige avond bijvoorbeeld een borrel hebt gedronken en laat bent gaan slapen, dan is de kans groot dat je concentratie laag is de volgende dag. Er zijn een aantal methodes hoe je je concentratie een boost kan geven.


Voedingssupplementen zoals StudyLess

Dit is een concentratiemiddel ontwikkeld door Stuvia. Het is een biologisch voedingssupplement wat uitsluitend natuurlijke stoffen, kruiden en vitamines bevat die wetenschappelijk hebben aangetoond een bijdrage te leveren aan het concentratievermogen. Dit voedingssupplement is voor iedereen geschikt en dagelijks te gebruiken. Bekijk voor meer informatie de website van StudyLess.


Koffie

Onder studenten en werkend Nederland is koffie een onderdeel van de dag. Per dag drinken wij in Nederland meer dan 6 miljoen liter koffie. Nederlanders behoren tot de meest fanatieke koffiedrinkers ter wereld. Koffie bevat cafeïne, wat er voor zorgt dat je je beter kan concentreren. Pas op dat je niet te veel koffie drinkt, dit kan er ook voor zorgen dat je je niet meer kan concentreren


Energiedrankjes

Energiedranken zijn frisdranken met veel calorieën, veroorzaakt door de aanwezige suikers. Je krijgt er in feite niet meer energie door, maar ze hebben wel een oppeppende werking. Net zoals koffie bevatten energiedrankjes ook cafeïne. Ook bij dit drankje geldt; drink er niet teveel van!


Ritalin

Wanneer er vastgesteld is door een arts dat je een concentratieprobleem hebt (bijvoorbeeld ADHD), is ritalin een middel wat veel voorgeschreven wordt door doktoren. Dit middel is verkrijgbaar bij de apotheek maar je kan het niet kopen zonder recept. Let op: wanneer je geen concentratieprobleem hebt, werkt ritalin averechts. Je focus gaat wordt minder!

Een half uur pauze

Neem om de twee uur een half uurtje pauze. Je hersenen raken na een aantal uur vanzelf de focus kwijt. Het verschilt per persoon na hoelang dit precies is. Even kletsen met een vriendin of een rondje lopen doet je al snel goed. Je merkt dat je meer gefocust bent als je dit halfuurtje pauze hebt genomen.

Slapen

Geloof het of niet, maar een goede nachtrust is het beste concentratiemiddel. Je focus en uithoudingsvermogen zijn veel beter als je een goede nachtrust hebt gehad dan als je laat bent gaan slapen met een borrel op. Je lichaam heeft dan rust nodig in plaats van inspanning. Wil je dus een dag gaan studeren? Het begint allemaal bij een goede nachtrust!

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen