VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Waar moet ik net voor een tentamen allemaal aan denken om me optimaal voor te bereiden?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Je kunt je op verschillende manieren op een tentamen voorbereiden. We bespreken hier een aantal dingen die je de dag of avond van te voren kunt doen en wat je niet moet vergeten. Zo kun je uitgerust richting school gaan en ben je als het goed is niets vergeten.


Vergeet je legitimatie en collegekaart niet

Je kunt deze het beste op een handige plek bewaren. Stop deze bijvoorbeeld in je tas die je de volgende dag meeneemt of in de jas die je gaat aantrekken.


Sla wat snacks en drinken in

Niets is zo vervelend als tijdens je tentamen een rommelende buik of ontzettende dorst te hebben. Doe daarom al de dag voor je tentamen boodschappen, zodat je dit kunt meenemen en vlak voor je tentamen kunt opeten. Helaas mag je vaak tijdens het tentamen niet eten, maar denk wel aan een flesje water!


Stop tijdig met leren

Stop op tijd met leren wanneer je de volgende ochtend al vroeg het tentamen hebt. Het heeft namelijk geen zin om tot laat te blijven leren: je slaat de informatie toch niet goed meer op. Je kunt in dit geval beter lekker optijd naar bed gaan en iets eerder opstaan om je aantekeningen of samenvatting nog eens gauw door te lezen.


Neem wat tijd om te ontspannen

Neem minstens de avond van te voren of vlak voor het tentamen nog een moment om je hoofd wat tot rust te brengen. Doe dit door lekker een half uurtje een serie te kijken of een ontspannen douche te nemen. Houd je in ieder geval bezig met iets anders dan het studeren.

Controleer of je bent ingeschreven voor het tentamen

Het is altijd fijn om nog even gecontroleerd te hebben of je bent ingeschreven voor je tentamen. Het zou vervelend zijn als je je moet intekenen op de presentielijst en jij je naam er niet ziet bijstaan.

Leg je kleren van te voren klaar

Om geheel ontspannen je tentamendag te beginnen is het rustgevend om zo min mogelijk na te denken. Leg daarom de avond van te voren vast je kleren klaar. Wanneer je gehaast moet uitzoeken wat je gaat aantrekken vlak voor je tentamen, jaag je jezelf alleen maar op en daar krijg je stress van.

Ontbijt goed

Een uitgebalanceerd ontbijt is erg belangrijk. Niet overslaan dus! Je hebt voldoende energie nodig om je goed te kunnen concentreren. Een kommetje havermout of kwark met wat noten en een stuk fruit erin is daarom een goede start van je dag.

Controleer nog eenmaal je spullen

Je hebt als het goed is de avond van te voren alles klaargelegd, maar controleer nog eenmaal je spullen. Vergeet bijvoorbeeld niet je rekenmachine, geodriehoek of markeerstift als deze zijn toegestaan. Heb je alles, dan ben je ready to go en sta je niet voor verrassingen. Vertrek ruim op tijd van huis. Bedenk je hoe laat je normaal gesproken op staat of wilt vertrekken voor aanvang van je tentamen. Neem dan een half uurtje extra de tijd om op tijd te komen. Je zult merken dat als je een half uurtje te vroeg bent je je misschien gaat vervelen, maar je bent in ieder geval op tijd en dat scheelt je weer een stressvolle situatie.Meer nuttige tips voor je tentamen krijgen? Volg ons opĀ Instagram!

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen