VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Artikelen in categorie: Start studie

Hoe schrijf je je in voor een studie?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 30 april 2019

Je inschrijven voor een nieuwe studie kost meer tijd en moeite dan je in eerste instantie zou denken. Zo moet je gaan nadenken wanneer je wil beginnen, wie het collegegeld gaat betalen en vooral hoe je dit gaat betalen. Het is belangrijk om er even goed voor te gaan zitten zodat je niets vergeet, daarom vind je in dit artikel een stappenplan zodat je je inschrijving kunt voltooien.


Hoe vraag je een studenten ov aan?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 30 april 2019

De overheid maakt het sinds 2010 voor studenten mogelijk om zorgeloos door Nederland te reizen. Of je nu reist naar je opleiding, stage, studentenkamer of ouderlijk huis, met het studenten ov kun je overal komen. Indien jij gaat studeren, heb je ook recht op een studenten OV. Ben je benieuwd hoe je een studenten ov aanvraagt? Door dit artikel te lezen kom je te weten hoe je dit aanvraagt en wat de voordelen zijn van het studenten ov.


Wat is een introductieweek en hoe schrijf je je hiervoor in?

Gepubliceerd op 19 juni 2017·Laatste update op 30 april 2019

Elke studentenstad heeft aan het begin van ieder schooljaar een introductieweek, die speciaal wordt georganiseerd voor eerstejaarsstudenten. Deze week is de ultieme start van je komende studententijd. Je leert namelijk je studie, je medestudenten, de studentenverenigingen en de stad zelf beter kennen. Om ervoor te zorgen dat jij een te gekke tijd tegemoet gaat, geven we je in dit artikel tips hoe je je kunt inschrijven voor de introductieweek in de stad waar jij gaat studeren.


Hoe vind je een studie die bij je past?

Gepubliceerd op 22 januari 2019·Laatste update op 29 maart 2019

Sommigen hebben het geluk dat ze van jongs af aan al weten wat ze willen worden en dus welke studie ze willen gaan doen. Toch zijn er veel mensen die nog geen idee hebben wat ze leuk vinden en waar ze gelukkig van worden. In dit artikel geven we je tips hoe je erachter kan komen welke studie het beste bij jou past.


Hoe vraag je studiefinanciering aan?

Gepubliceerd op 22 januari 2019·Laatste update op 2 april 2019

Zodra je gaat studeren heb je recht op studiefinanciering. Onder studenten beter bekend als 'stufi van ome DUO.' In dit artikel kun je lezen hoe je studiefinanciering aanvraagt, zodat je aan het einde van de maand een gat in de lucht kan springen als je weer stufi binnen hebt (en even niet meer op droog brood hoeft te leven).


In het buitenland stage lopen?

Gepubliceerd op 22 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Stage lopen in het buitenland is voor veel studenten een droom. Het is een ervaring die je nooit zult vergeten. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en het staat goed op je cv. Je gaat je horizon verbreden en stapt buiten je comfortzone. Het is belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereiding, want waar moet je eigenlijk aan denken als je in het buitenland stage wil lopen?


Met welke kosten moet je rekening houden als student?

Gepubliceerd op 30 januari 2019·Laatste update op 27 maart 2019

Studeren is een belangrijke investering in je toekomst. Zo heb je met een diploma meer kans op een baan, een goed salaris en betere doorgroeimogelijkheden. Maar hoeveel kost een studie nou eigenlijk? In dit artikel kun je lezen wat de gemiddelde kosten van een studie zijn en welke kosten er nog meer bij komen kijken.


Hoe kun je met een zo goed mogelijk cv de arbeidsmarkt op?

Gepubliceerd op 31 januari 2019·Laatste update op 19 februari 2019

Eindelijk is het zover, je bent afgestudeerd! Nu kun je laten zien wat je tijdens je studie hebt geleerd en dit gaan uitvoeren in de praktijk. Om je toekomstige werkgever in één oogopslag te laten zien welke kwaliteiten jij beheerst én om een beeld te geven van je loopbaan, kun je hieronder tips vinden om met een zo goed mogelijk cv de arbeidsmarkt op te gaan.


Tips voor als je een tussenjaar wil nemen

Gepubliceerd op 5 februari 2019·Laatste update op 29 maart 2019

Veel mensen dromen ervan om een tussenjaar te nemen om de wereld te ontdekken, bakken met geld te verdienen of om eindelijk te genieten van hun welverdiende rust. Misschien wil je wel je rijbewijs halen of zelfs een nieuwe taal leren. Om ervoor te zorgen dat je een plan hebt voor je tussenjaar, hebben we de beste tips voor je gebundeld in dit artikel.


Hoe koop je studieboeken voor het eerste jaar van je studie?

Gepubliceerd op 5 februari 2019·Laatste update op 5 juni 2020

Als eerstejaars is het fijn om over alle studieboeken te beschikken die je voor dat jaar nodig hebt. Je kunt er voor kiezen om alle benodigde boeken in één keer te bestellen maar je kunt de kosten ook spreiden door je studieboeken te bestellen per blok.


Hoe werken studiepunten?

Gepubliceerd op 20 juni 2019

Ga jij binnenkort beginnen aan een studie of ben je net begonnen? Dan zal je het begrip ‘studiepunten’ heel vaak gaan horen. In dit artikel leggen we uit wat studiepunten zijn, hoe je ze krijgt en wat je ermee kunt.


Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

×