Tips om gefocust te blijven tijdens het studeren

Studeertips - Tips om gefocust te blijven tijdens het studeren

In een wereld van nieuwe media, waarin we continu geprikkeld worden door e-mails, social media en onze telefoons, is het niet makkelijk om je van de buitenwereld af te sluiten. Afleidingen liggen al snel op de loer en ook studieontwijkend gedrag komt steeds vaker voor. Onderstaande tips helpen je om je concentratie te verbeteren én om deze vast te houden.

Koffie

Nederlanders behoren tot de meest fanatieke koffiedrinkers ter wereld aangezien wij in Nederland dagelijks al meer dan zes miljoen liter koffie drinken. Het is voor vele mensen een belangrijk onderdeel van de dag. Koffie bevat cafeïne, wat ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren. Pas wel op dat je niet teveel koffie drinkt, dit werkt namelijk averechts en kan voor stress zorgen.

Neem pauze

Zorg ervoor dat je om de twee uur even pauze houdt. Je hersenen raken na een aantal uur namelijk de focus kwijt. Even kletsen met een vriend of vriendin of een rondje lopen doet je al snel goed. Je merkt dat je meer gefocust bent als je hierna weer aan de slag gaat.

Slaap genoeg

Deze tip zal niet als een verrassing komen, want het werkt echt. Een goede nachtrust is namelijk het beste concentratiemiddel. Als je een goede nachtrust hebt gehad is je focus veel beter dan dat je laat bent gaan slapen met bijvoorbeeld een borrel op. Je lichaam heeft dan rust nodig in plaats van inspanning. Wil je dus een dag gaan studeren? Het begint allemaal bij een goede nachtrust!

Meer handige studeertips krijgen? Volg ons op Instagram!