VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Wat zijn goede snacks voor tijdens of voor een tentamen?

Gepubliceerd op 29 juni 2017·Laatste update op 9 januari 2019

Inhoudsopgave

Bij sommige onderwijsinstellingen is het toegestaan om tijdens het tentamen te eten. Wanneer je niet snel bent afgeleid, kun je gerust wat snacks meenemen. Wanneer dit niet is toegestaan, neem je de snacks vlak voor je tentamen. Heb je een iets minder goede concentratie of een concentratieprobleem? Let dan op dat je niet telkens afgeleid wordt door het eten wat naast je tentamen blaadje ligt. Bekijk hier de do’s en dont’s over eten tijdens het tentamen.


Do

Zorg dat je voor of tijdens tentamens niet zwaar gaat eten. Er trekt dan bloed uit je hersenen weg naar je maag om je maag te helpen verteren van het voedsel. Als je zwaar luncht of avond eet, krijg je daardoor soms een after-dinner-dip! Eet daarom een uur voordat je je tentamen gaat maken en zo weinig mogelijk tijdens het tentamen. Vind je het toch prettig om tijdens je tentamen even een kleine break te nemen? Eet dan iets lichts. Je kan dan denken aan groente (komkommer, stukjes paprika, snoeptomaatjes), fruit (appel, banaan, druiven), een reepje chocolade (snickers, twix), Nederlandse kaas (blokjes), een cakeje of een rijstwafel. Mits dit is toegestaan natuurlijk!

Het belangrijkste is dat je niet wordt afgeleid door honger of eten tijdens je tentamen. Eet daarom voldoende, maar niet te veel, voor je tentamen. En neem iets kleins mee voor tijdens het tentamen. Als dit niet mag, neem dan iets mee voor na je tentamen. Zo kun je weer op krachten komen voor je eventuele volgende tentamen. 

Don’t

Je zit (in 99% van de gevallen) met andere studenten in een lokaal die hetzelfde tentamen als jij moeten maken. Een aantal dingen kunnen erg storend werken voor je medestudenten. Denk bijvoorbeeld aan een kraakverpakking. Wanneer je in een goede studeerflow zit en een goede concentratie hebt, is het erg vervelend als iemand je afleid met een kraakverpakking. Denk bij kraakverpakkingen bijvoorbeeld aan chipszakken. Wat minstens zo storend kan werken is wanneer je medestudent heel duidelijk kan horen dat je op je eten kauwt. Neem daarom uit respect voor je medestudent een snack mee die niet al te veel lawaai maakt wanneer je erop kauwt (overweeg een snack die bij do vermeld staat).

Tot slot is misschien de ergste afleider wel stank. Stank is iets waar menig persoon zich (ook buiten een tentamen) aan ergert. Het kan erg storend werken wanneer iemand geconcentreerd bezig is. Voorbeelden van snacks die stinken bevatten ui, knoflook, franse kaas of een andere sterke/overheersende geur. Zorg er dus ook voor dat je niet veel knoflook hebt gegeten voor je tentamen, dit zullen je medestudenten ruiken. Nog meer tips voor tijdens je tentamen? Volg ons op Instagram!

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen