Wat zijn de leukste bijbaantjes die je naast je studie kunt doen?

Geld - Wat zijn de leukste bijbaantjes die je naast je studie kunt doen?

Studeren wordt steeds duurder en het studentenleven is ook niet bepaald goedkoop. Als je student bent, is het niet moeilijk om een bijbaan te vinden. Welke bijbaantjes zijn nou leuk en staan ook nog eens goed op je cv? In dit artikel geven we tips leuke bijbaantjes, zodat je tijdens je studententijd geen stinkende vis hoeft te verkopen op de markt of de ochtendkrant hoeft te bezorgen in de stromende regen.

Werken als babysitter

Werken als babysitter, oftewel een chille baan. De werktijden zijn relaxt aangezien je je beschikbaarheid zelf kan opgeven en vaak in de avonden werkt. Toch zul je eerst wat adressen moeten vinden waar je als oppasser aan de slag kan. Heb je kennissen met jonge kinderen of zoeken je buren nog een oppasser? Een voordeel van werken als babysitter is dat je tijdens het werken televisie kunt kijken met de kinderen of wat huiswerk kunt maken. Een pré is natuurlijk wel dat je affiniteit hebt met kinderen.

Werken in een strandtent

Dé perfecte zomerbaan. Veel strandtenten zoeken tijdens de zomermaanden personeel, dus grote kans dat je hier een baan kunt vinden. Al wil je natuurlijk liever op een warme zomerdag zelf bediend worden met bier en heerlijke cocktails in plaats van anderen moeten bedienen. Maar hè, er moet toch gewerkt worden en waar kun je dat beter doen dan op een plek waar zon, zee en strand samenkomen.

Werken in een callcenter

Werken in een callcenter is niet geschikt voor iedereen. Er wordt van je verwacht dat je telefonisch producten of diensten verkoopt aan mensen. Het is dus belangrijk dat je graag telefoneert, het leuk vindt om met mensen te praten en dat je een goede verkoper bent. Eigenlijk moet je mensen dus overhalen om het product te kopen dat jij aanbiedt. Maar waarom het volgens ons zo’n chill bijbaantje is? Je verdient er vaak heel lekker mee! Daarnaast kom je in een team met veel andere studenten. Dat betekent veel gezelligheid, borrels en feestjes!

Werken in de horeca

Veel studenten werken tijdens hun studie in de horeca. Vaak wordt er gedacht dat werken in de horeca alleen bedienen is, maar het is meer dan dat. Je moet gastvrij zijn, veel onthouden en prioriteiten kunnen stellen. Werken in de horeca is een populaire bijbaan en een pluspuntje is natuurlijk de fooien die je krijgt als je je werk goed doet. Tip: bewaar al je fooi in een spaarpot en spreek met jezelf af dat je pas na een aantal maanden mag kijken hoeveel erin zit.

Bijles geven

Bijles geven is één van de populairste bijbanen onder studenten. Indien je erg goed bent in een bepaald vak en je het leuk vindt om je kennis te delen met anderen, denk er dan eens over na om bijles te geven aan iemand die dit kan gebruiken. Het is belangrijk dat je geduldig bent en dat je duidelijk iets uit kunt leggen aan andere studenten.

Werken als mystery shopper

Werken als mystery shopper wordt vaak gezien als een afwisselende baan met veel vrijheid. Je krijgt de kans om als echte shopaholic met een scherp oog voor detail, onopvallend een oordeel te geven over een winkel en de klantvriendelijkheid van het personeel. Vaak zul je wel moeten reizen naar verschillende steden om ook daar winkels te gaan beoordelen, dit moet je er dus wel voor over hebben.

Werken op festivals en concerten

Als je houdt van een feestelijke en gezellige werkomgeving, graag naar festivals en concerten gaat maar ook hard kan werken, is dit de perfecte bijbaan voor jou. Je krijgt een kijkje achter de schermen en vaak mag je buiten werktijden het festivalterrein op om met je collega’s om te feesten, wie wil dat nou niet? Indien je wordt ingedeeld om achter de bar te werken bij concerten, verdien je geld én krijg je zelfs de kans om popsterren te zien optreden. Andere werkzaamheden zijn het controleren van kaartjes.

Werken als hostess/host

Als hostess of host werk je op de vetste evenementen en kun je goede connecties opbouwen. Je kunt gaan werken achter de bar, bij de verkoop van muntjes of je kunt flyers uitdelen voor toekomstige feesten. Er is over het algemeen een gezellige werksfeer, je komt op verschillende evenementen en krijgt er zelfs betaald voor, wie wil dat nou niet?

Werken in een pretpark

Vooral in de zomermaanden is het gigantisch druk in pretparken. Dat betekent dat ze rond die periode vaak mensen zoeken. Ben je gek op pretparken of heb je altijd al eens een achtbaan willen bedienen? Dan is dit je kans! Je kunt ook werken in het animatieteam en als Randy of Rosie rondlopen in Slagharen en bezoekers entertainen. Naast attracties zijn er ook genoeg winkeltjes en horecagelegenheden waar je kunt werken.

Wil jij vaker tips voor tijdens je studie krijgen? Volg ons op Instagram!