VERKOPEN
Zoeken

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

Artikelen in categorie: Wonen

Hoe vind je een leuke studentenkamer?

Gepubliceerd op 20 juni 2017·Laatste update op 7 november 2019

Wanneer je gaat studeren in een grote studentenstad, kiezen veel studenten ervoor om op zichzelf te gaan wonen. Zodra je ervoor kiest om deze stap te gaan zetten, moet je voor jezelf op een rijtje hebben in welke stad je zou willen wonen en wat je budget is. Er zijn een aantal manieren om een leuke studentenkamer te vinden.


Tips om je studentenhuis schoon te houden

Gepubliceerd op 22 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Je kent ze vast wel, die studentenhuizen die zo smerig zijn dat je jezelf afvraagt hoe iemand daar kan (en vooral wil) wonen. Een aanrecht vol afwas, een gang vol bierkratten en etensresten die de koelkast bijna uitlopen. Dan hebben we het nog niet eens over de wc die niemand schoon wil maken. Om ervoor te zorgen dat je studentenhuis een plek is die enigszins leefbaar is, geven we je de beste tips om het schoon te houden.


Tips voor hospiteren

Gepubliceerd op 22 januari 2019·Laatste update op 27 februari 2019

Hospiteren is voor veel studenten een drama, maar als je ergens wil wonen zul je wel moeten. Zo’n avond blijft spannend want welke vragen worden aan je gesteld en op welke punten kiezen ze een nieuwe huisgenoot? Om je hierop voor te bereiden heeft Stuvia de beste hospiteer tips voor je samengesteld.


Tips om je studentenkamer in te richten

Gepubliceerd op 22 januari 2019·Laatste update op 19 februari 2019

Als je het ouderlijk huis gaat verlaten en op kamers gaat, is het fijn om een plekje te hebben waar je je thuis voelt. Zoals een echte studentenkamer gaat het vaak om een beperkt aantal vierkante meters en heb je waarschijnlijk een klein budget. In dit artikel geven we je handige tips en leuke ideeën voor het inrichten van je studentenkamer.


Wat moet je weten van wonen met huisgenoten?

Gepubliceerd op 22 januari 2019·Laatste update op 19 februari 2019

Samenwonen met huisgenoten is een ontzettend leuke ervaring. Het kan zelfs het begin zijn van geweldige vriendschappen en eindeloze herinneringen. Om ervoor te zorgen dat de vrede wordt bewaard en je een leuke tijd tegemoet gaat, hebben we enkele tips voor je samengesteld voor hoe je het beste om kunt gaan met huisgenoten.


Wat hoort er in een huurcontract te staan?

Gepubliceerd op 30 januari 2019·Laatste update op 19 februari 2019

Eindelijk, je hebt een kamer of woning weten te bemachtigen in jouw studentenstad. Om ervoor te zorgen dat je zonder zorgen kan verhuizen in je nieuwe stulpje, is het van belang dat er een goed huurcontract wordt opgesteld en wordt ondertekend. In dit artikel kun je lezen wat er allemaal in een huurovereenkomst hoort te staan, zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan of dat er iets wordt vergeten.


Leukste uitjes voor je studentenhuis

Gepubliceerd op 25 juni 2019·Laatste update op 27 juni 2019

Veel studenten huren een kamer in een huis samen met andere studenten. Samen koken en eten, films of televisieprogramma’s kijken en samen naar de uni fietsen. Daarnaast is het financieel gezien ook voordeliger om in een gedeeld huis te wonen dan alleen in een studio bijvoorbeeld. Ondanks het feit dat je samen in een huis woont, leven veel huisgenoten toch vaak langs elkaar heen. De één werkt tot laat en slaapt ‘s ochtends uit terwijl de ander ‘s ochtends vroeg moet beginnen en vroeg naar bed gaat. Het kan daarom leuk zijn om een aantal keer per jaar een huisuitje te organiseren waarbij iedereen aanwezig is. Wij hebben een aantal ideeën op een rijtje gezet. Lees snel verder!


Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen

×